dilluns, de març 23

Conèixer el Priorat en AC


El passat cap de setmana vàrem fer una sortida en Autocaravana pel Priorat.
Al nord de la serra del Montsant hi ha un Espai Protegit: el Congost de Fraguerau. Aquest espai natural singular i desconegut, està gestionat per la Fundació Territori i Paisatge, i es troba al Parc Natural del Montsant, al poble d'Ulldemolins. L'excursió dura unes 2 h., per la riba del riu Montsant fins a l'ermita de Sant Bartomeu, situada en un congost de roques "montserratines". A l'ermita de Sant Antoni hi ha lloc per aparcar.

Una altre lloc interessant i molt conegut, és el poble de Siurana. Damunt d'un cingler domina la panoràmica domina part de la comarca, l'embassament de Siurana als peus, i la serra del Montsant. Lloc molt concorregut per escaladors d'arreu d'Europa. A l'aparcament es pot pernoctar amb l'AC.


La cartoixa d'Escala Dei, és un altre lloc imprescindible de no perdre's, per visitar. Actualment s'han acondicionat les restes arqueològiques del monestir, per poder ser visitades.
La gastronomia lligada al vi de la terra (D.O. Priorat o D.O. Montsant), de fama mundial, així com l'avellana i l'atmetlla, són els productes que donen prestigi a la comarca. Visteu i compreu-los a les Cooperatives o als cellers privats.

1 comentari:

  1. Adolf, ja fa temps que vull anar-hi i m'ho has recordat... Bon paisatge, aigua i bon vi.
    Antonio

    ResponElimina