dissabte, d’octubre 3

LES FONTS MARTORELLENQUES


Com a resposta a la publicació que han fet alguns aficionats a la natura sobre les fonts de Sant Fost, a la banda de Martorelles i Santa Mª de M., també tenim un bon patrimoni de fonts i seria bo que també féssim una publicació sobre aquest tema tant interessant.
He iniciat la tasca de recopilar informació sobre les fonts que tenim a Martorelles, que són un grapat. Per aixó, aprofito aquesta finestra informàtica per animar a tothom que vulgui col·laborar aportant documentació històrica sobre les nostres fonts.
El primer pas és documentar cada font i els elements característics, seguint les mateixes pautes que han fet en Jaume Rifà i companyia -aixó ja està en marxa-. Després adjuntarem la història, i les fotos del passat i present de la font. Algunes persones ja tenen part d'aquesta informació inicial feta, cal recopilar-la.
Com ens ho farem per finançar la publicació?, aixó dependrà de la voluntat de participació que tingin les nostres institucions. Que ningú ho doni per perdut abans d'hora.

5 comentaris:

  1. Jo aniré buscant les fotos que tinc. Avui intentaré parlar amb un jove que crec va fer un treball molt interessant sobre les fonts.
    Podem buscar "exponsors" privats.
    M'ofereixo per intentar-ho
    Antonio

    ResponElimina
  2. Bé, de moment cal recopilar la documentació de cada font. Com més informació millor, per poder contrastar dades. Jo ja tinc unes fitxes fetes mig completades.
    Em cal posar-me en contacte també amb el Toni Seuma de Vallromanes, i el Francesc Ayats.

    ResponElimina
  3. Hola Adolf, en la meva condició de nou vingut al poble, poca informació puc aportar referida al passat, jo, tal com l'Antonio, puc aportar fotos de avui en dia y si fos interessant, la georeferenciació de cada una de les fots, e inclús col·laborar en definir rutes per visitar-les.

    ResponElimina
  4. Bona nit Adolf, quan vaig fer "Les Fonts perdudes de Martorelles" vaig trobar informació a la biblioteca de Martorelles. A la col.lecció local tenen uns llibrets escrits per Sr. Sindreu (si no recordo malament) sobre fets i llocs històrics de Martorelles. Val molt la pena.
    A reveure.
    Toni Seuma.

    ResponElimina
  5. Francesc, aixó de la georeferencia si que interessa tenir-ho. Passam'ho per e-mail.

    Toni, ja m'arribaré a la biblioteca, conec aquests llibrets del Sindreu. De totes maneres al blog de A.V.La Conreria, també m'han dit que hi ha dades.

    La Maribel de Correus de Martorelles, té fotos antigues de les fonts. Per les noves no cal correr, en tindrem de sobres.

    ResponElimina