dimecres, de novembre 18

LES VINYES I EL VI DE MARTORELLES


Entre el 13 i el 29 de novembre se celebren les Jornades Gastronòmiques del Raïm i el Vi de la D.O.Alella. Les vinyes i el vi de Martorelles pertanyen a aquesta Denominació d'Origen.
La vinya és el monocultiu agrícola per exelència dels nostres pobles martorellencs. En condiciona el paisatge, la història i el futur dels vinicultors. Crec que ningú volem que desapareiguin del nostre paisatge les vinyes: per identificació de país, per estima del patrimoni natural, i per qualitat de poble, però en canvi el consum de vi de Martorelles (D.O.Alella), estic segur que dista molt de ser el vi més apreciat i vegut pels martorellencs, Quina llàstima!!!!
Una altra vegada més no hi ha coherència entre el desig de protecció i la pràctica.
A Martorelles, Santa Mª de Martorelles i Sant Fost de C., hi ha el·laboradors vinícoles que treballen amb les vinyes i el paisatge nostre de cada dia. Val la pena donar-los l'oportunitat que seguixin treballant la vinya, i que garanteixin la permanència del nostre paisatge, però per això hem de fer gala dels seu vins i caves.

Fem-los nostres i donem-los a conèixer a amics i familiars.
Només així podrem garantir el nostre paisatge pel futur.


Aquí teniu algunes adreces útils per conèixer els vinicultors, sense ànim de fer publicitat de ningú, o si: http://www.marquesdealella.com/, http://www.serraladademarina.com/, i altres el·laboradors.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada