diumenge, de febrer 21

LA REVISIÓ DEL POUM: salvem el paisatge de Santa Mª de Martorelles


Estem en ple procés de revisió del POUM de Santa Mª de Martorelles, una revisió que feia falta.
Aquest poble no ha crescut urbanísticament gaire en els darrers decenis, comparant-lo amb Sant Fost per exemple, però les prespectives eren d'urbanitzar gran part de les vinyes actuals amb xalets de luxe, com única solució al creixement.
Aquesta via urbanitzadora voraç que tant hem vist a molts pobles ha arribat al seu final. No és sostenible pels ajuntaments, per tant cal donar un nou enfocament.
El paisatge de Santa Mª de Martorelles és un reducte que encara tenim per conservar, però el poble necessita créixer per donar habitatge a la gent jove, com a mínim.
El planejament que s'està projectant sembla que canviarà, si més no, la tendència residencial de xalets que hi havia fins ara, tampoc calen blocs de pisos, ni rengleres interminables de cases adosades, segurament s'adoptarà el terme mig, com s'està fent a molts pobles petits: xalets en parcel·les petites, cases adosades, habitages plurifamiliars en petits grups, etc.
Però el que em preocupa sòn les més de 8Ha de vinyes que poden desaparèixer, o com a mínim deixer-les com a part de la Zona Verda, o una vinya no compleix com a zona verda?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada