diumenge, de juny 12

NOU ESCENARI ALS AJUNTAMENTS DE MARTORELLES I SANTA Mª DE M.


Ahir es van constituir els nous Ajuntaments de Martorelles i Sta Mª de Martorelles. Els resultats de les darreres eleccions municipals han fet variar el repartiment d'escons als respectius consistoris, i l'escenari dels nous governs municipals.
A Martorelles aquest repartiment a comportat que la llista més votada (UxM) hagués de buscar suport en altres forces per poder governar. El resultat després de multiples reunions, ha estat la formació d'un govern, diguem-ne de "concentració", perquè es basarà en una coalició de quatre partits que sumen 7 regidors: UxM + MAPM + ICV-EUA + ERC.
Vull pensar que el desig de totes les forces que el componen a més de la voluntat de l'alcalde Romuald, ha estat sumar esforços per aglutinar voluntats per gestionar Martorelles de cara als quatre anys vinents. Ahir vaig veure gent d'aquests partits i simpatitzants diversa, gent del poble que conec des de que sóc aquí fa més de trenta anys, catalans, castellans o andalusos, gent que vol que d'una vegada s'aparquin les enveges i interesos personals. Gent del carrer, amb ideologies diferents i opinió diversificada, però sense ganes d'estripar-se, gent que no vol més disputes, insults ni tripijocs per portar el poble, que vol millorar el poble.
Ànims al nou govern multicolor !!!. No entenc massa la postura del PSC de mantenir-se al merge d'aquest acord, pot ser els falta conèixer més la política de Martorelles. CiU per altre banda, necessita un canvi per els propers mandats, però no ara de cop i volta, com aquell que a mig exàmen demana poder anar al labavo per aprovar.
A Santa Mª de Martorelles la constitució del nou Ajuntament ha donat un salt més significatiu. De les cinc forces que aspiraven a treure regidors, el ventall s'ha reduït a dos: ICV-EUA + CiU. Per tant el bipartidisme regirà la vida consistorial els propers quatre anys. No solament això, si no que el govern ha donat un tomb total i s'ha passat de governar una força conservadora com Convergència, que ha governat durant 34 anys i no havia calibrat poder perdre, ha governar Inciativa, una força d'esquerra amb majoria. En un municipi tan petit no deixa de ser significatiu un canvi ideològic tan radical.
Esperem que aquest nou govern sàpiga gestionar el poble per a tothom i no contra ningú, com a passat en alguns casos els darrers anys. Si no, no haurem avançat gaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada