dilluns, de juliol 25

SOLUCIONS PER LA CARRETERA DE LA ROCA


La setmana passada va haver-hi un accident en aquesta carretera entre uns ciclistes i un cotxe, en el que va morir-ne un. Suposo que els ciclistes escollegen aquesta via perquè es ombrívola, amb unt traçat distret i comunica amb altres vies mes internes.
Tots sabem que hi circulen a diari molts ciclistes barrejats entre camions, cotxes i motos, és una carretera amb molt de trànsit (11.200 vehicles/dia), i que ens va molt be per comunicar-nos amb els pobles veïns del marge esquerra del Besòs. Els ciclistes ens causen molèsties i perill quan conduïm en vehicle motoritzat, tambe a ells. En aquesta carretera ha mort molta gent en accidents entre conductors, viatgers, motoristes i ciclistes, ja és hora que comencem a reclamar solucions, per la seguretat de la ciutadania.
Els alcaldes dels municipis per on passa (Martorelles, Montornès, Vilanova i La Roca), pensen demanar millores i solucions per la seguretat a la Diputació, propietaria de la via.
Una de les alternatives que hi ha planificades, es la construcció d'una autovia des Sta. Coloma a Montornès, pel marge esquerra del riu. Aquesta solució tindria molt impacte ambiental sobre els marges del riu (Ave+autopista+autovia), i no crec que sigui necessària una nova via de gran capacitat.
La solució crec que passa per una alternativa mixta: millorar el traçat actual fent-lo més segur i regular pels vehicles, i segregar l'actual traçat al trànsit local i ciclistes.

1 comentari: