diumenge, de febrer 27

MARTORELLES HA DE TENIR UN CEMENTIRI ?


Fins l'any 1927 Martorelles era un sòl municipi, i a partir d'aquella data es divideix en els dos que coneixem ara: Santa Mª de Martorelles i Martorelles, degut a què els de dalt es van segregar.
Malgrat la segregació els dos municipis van seguir compartint el cementiri, més que res per qüestions pràctiques, degut a què molta gent de dalt i de baix compartien famílies i nínxols al cementiri. Es va constituir, doncs, una Mancomunitat per gestionar l'equipament públic entre els dos pobles.
El creixement poblacional (demogràfic) dels dos municipis, sobretot de Martorelles (de baix), ha dut al colapse del cementiri mancomunat, i a què després de diverses ampliacions i altres gestions de millora de l'aprofitament, sigui necessària la decisió d'un nou cementiri.
Fa més de deu anys que se'n parla del tema del nou cementiri. S'ha debatut molt durant aquest temps sobre on situar-lo, sobre si no es podia ampliar l'actual, sobre si calia o no un nou cementiri, perquè tenia que estar a Martorelles....
Diversos Consistoris han tractat el tema a l'Ajuntament de Martorelles, totes les formacions polítiques han tingut a les seves mans quan governaven, en algun moment , la possibilitat d'afronatr el tema del cementiri. A Santa Maria de M. l'Ajuntament fa anys que té molt clar que l'actual cementiri no pot crèixer més. Martorelles és l'únic municipi del Baix Vallès que no té cementiri propi.
Però fins ara els martorellencs seguiexen morint i aviat no sabrem on enterrar-los.
L'actual Govern Municipal de Martorelles (UxM + ICV) va prometre solucionar el tema aquest legislatura que acaba. De moment sembla que hi ha sobre la taula un avantprojecte que el situa a les Llicorelles, per damunt dels barris de la Sínia i Sariera, al lloc on es pot veure a la foto de baix.


dissabte, de febrer 12

ANGELA MERKEL DEMANA COMPTES A ESPANYA, ARTUR MAS NO HO FA

La setmana passada la cancellera alemanya Angela Merkel venia a Espanya per veure si el Govern Espanol feia els deures en matèria econòmica, o dit d'una altra manera, com reduïa el dèficit fiscal i què en feia dels diners que Alemanya i els seus bancs tenien invertits a Espanya i que aquesta els hi deu i ha de pagar.

La mateixa setmana el president de la Generalitat de Catalunya també anava a Madrid per parlar amb el President del Govern Espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. També en aquest cas l'Estat Espanyol deu milers de milions d'euros a Catalunya, però al contrari que la cancellera Merkel, artura Mas no va anar a reclamar el pagament endeutat o dèficit fiscal envers Catalunya, no va anar tampoc a veure com i què en feia el Govern de Zapatero dels diners que deu a Catalunya en concepte d'endarreriments i que no paga "ni a tiros". Al contrari, va anar per demanar si la Generalitat es podia endeutar encara més per front al deutes que aquesta té amb la societat, a canvi de recolzament polític: Política de Peix al Cove. Si l'Estat Espanyol estés al corrent de pagaments i inversions en concepte de balança fiscal i infrastructures, no ens caldrien els "Bons Patriòtics", com van dir alguns.
Portem més cent anys així: Prim, Cambó, Pujol, Montilla, Mas, .....

Ho trobo patètic i lamentable ! ! !

Llegiu l'article d'opinió d'en Xavier Roig al diari Ara, sobre la visita de la cancellera a Madrid:

divendres, de febrer 11

UNA LAMENTABLE BENVINGUDA


L'entrada del poble de Santa Mª de Martorelles, ofereix una vista sorprenent que pot induir a molta gent que vé de fora, un aspecte poc agradable.

Benvinguts a Santa Maria de Martorelles ???

Però el primer que veiem és un edifici cremat i en ruïnes, entre les primeres cases del poble, i al fons, el poble de dalt amb l'església i el campanar, i el bosc.
És lamentable que després de més d'un any d'aquell incendi, encara no s'hagi enderrocat la construcció, i que l'entrada del poble tingui aquest aspecte quan en realitat tenim un poble bastant digne.