diumenge, de febrer 27

MARTORELLES HA DE TENIR UN CEMENTIRI ?


Fins l'any 1927 Martorelles era un sòl municipi, i a partir d'aquella data es divideix en els dos que coneixem ara: Santa Mª de Martorelles i Martorelles, degut a què els de dalt es van segregar.
Malgrat la segregació els dos municipis van seguir compartint el cementiri, més que res per qüestions pràctiques, degut a què molta gent de dalt i de baix compartien famílies i nínxols al cementiri. Es va constituir, doncs, una Mancomunitat per gestionar l'equipament públic entre els dos pobles.
El creixement poblacional (demogràfic) dels dos municipis, sobretot de Martorelles (de baix), ha dut al colapse del cementiri mancomunat, i a què després de diverses ampliacions i altres gestions de millora de l'aprofitament, sigui necessària la decisió d'un nou cementiri.
Fa més de deu anys que se'n parla del tema del nou cementiri. S'ha debatut molt durant aquest temps sobre on situar-lo, sobre si no es podia ampliar l'actual, sobre si calia o no un nou cementiri, perquè tenia que estar a Martorelles....
Diversos Consistoris han tractat el tema a l'Ajuntament de Martorelles, totes les formacions polítiques han tingut a les seves mans quan governaven, en algun moment , la possibilitat d'afronatr el tema del cementiri. A Santa Maria de M. l'Ajuntament fa anys que té molt clar que l'actual cementiri no pot crèixer més. Martorelles és l'únic municipi del Baix Vallès que no té cementiri propi.
Però fins ara els martorellencs seguiexen morint i aviat no sabrem on enterrar-los.
L'actual Govern Municipal de Martorelles (UxM + ICV) va prometre solucionar el tema aquest legislatura que acaba. De moment sembla que hi ha sobre la taula un avantprojecte que el situa a les Llicorelles, per damunt dels barris de la Sínia i Sariera, al lloc on es pot veure a la foto de baix.


3 comentaris:

  1. A lúltim ple de l'Ajuntament de Martorelles van tractar el tema i sembla que está bastant avançat. Crec que els terrenys son propietat de la Diputació de Barcelona i de l'Hospital Clínic. Amb la Diputació sembla que no hi ha problemes per l'acord però el Clínic demana més del que li ofereix l'Ajuntament...

    ResponElimina
  2. Sembla que sigui un tema que no preocupa gaire a la gent. Com sempre en aquest país, cal que "cunda el pánico" perquè es construeixin els equipaments.

    ResponElimina