dimarts, de juliol 31

S'AMPLIARÀ EL PARC SERRALADA LITORAL


El Dep. de Territori i Sostenibilitat i el Consorci Parc Serralada Litoral, han anunciat que estan treballant en l'ampliació dels límits del PEIN Parc Serralada Litoral. Actualment aquest espai natural protegit té 4.706 ha. i els límits van ser definits el 1992 quan es van aprovar la majoria dels PEIN's actuals de Catalunya. Aquesta delimitació és insuficient perquè no representa la totalitat dels ambients naturals de la serralada i es va fer amb criteris molt restrictius condicionats pels interessos urbanístics del moment. S'ha hagut d'esperar a la redacció i aprovació del Pla Territorial Metropolità per dur a terme aquest estudi de modificació dels límits del Parc.
Aquest estudi proposa una ampliació ambiciosa de 2.700 ha. consensuat amb els municipis, molts dels quals formen part del Consorci del Parc Serralada Litoral.
Santa Mª de Martorelles gairebé duplicarà la seva superfície protegida passant de les 184 ha. actuals a 306 ha. Actualment el límit acaba damunt de la pedrera així com només la capçalera de la vall de can Girona, que quedarà totalment protegida ara, així com els boscos que envolten el poble.
Martorelles en l'actual delimitació del PEIN no te cap espai protegit per llei ni forma part del Consorci. Ara tindrà 66 ha. protegides d'Espai Natural amb tot el bosc de les Llicolleres i els boscos de la Budosca i Can Fenosa. Montornès tampoc té espai protegit, però una part del seu terme aboca al vessant martorellenc que també quedarà protegit, i que abraça part del la vall de Can Girona i el bosc de can Oliveres.
Sant Fost seguirà sense tenir cap part del seu terme dins d'aquest PEIN, ni cap espai natural protegit per llei. Per tant sembla que renuncia a formar part dels límits del Parc Serralada Litoral. El Parc Serra de Marina és una delimitació urbanística d'espai natural protegit pels Poum's locals avalat per la Diputació.
Veure notícia completa: http://www.diba.es/parcsn/newsletter/detall.asp?Id=4790

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada