dilluns, de novembre 22

RESPOSTA A L'ESCRIT DE CONTRÀPUNT



El dia 5 de novembre el periòdic CONTRAPUNT va publicar un escrit a la secció Bústia, signat per mi -Adolf Candela -, en nom d'ERC de Sta. Mª de Martorelles, en el qual mostràvem el nostre punt de vista sobre la situació a on havia arribat el POUM d'aquest poble. Quinze dies després del meu escrit (19 nov.), trobem al metix periòdic un escrit signat per Jordi Valls, suposadament en nom dels signants de la Iniciativa Popular de paralitzar el procés de revisió urbanística, responent a les elusions del meu escrit. En primer lloc trobo que la resposta ha estat lenta. Després d'aquest segon escrit sobre el tema i per elusió directa del meu nom, em veig obligat a respondre en aquest blog.

En l'escrit s'afirma que " no hi ha hagut coaccions" durant la recollida de signatures, i que " els 382 signants ho corroboren". No ho dubto, però caldria saber si els no signants pensen el mateix, a mi m'arribat que no és així, clar que tothom no té la mateix sensibilitat política. O simés no, perquè no van signar la resta de ciutadans?. Com sabien que els que signaven estaven al cens electoral o no?

Més endevant diuen: "volem que es faci la revisió del POUM i no ens conformem amb el vigent". Senyor Valls, des de fa mé d'un any, no s'està fent altra cosa que la Revisió del POUM, a més des d'ERC queda prou clar en l'escrit anterior, que tampoc ens conformem amb el vigent del 93, pels mateixos motius que vostès. Però cal tenir en compte que si s'intenta anular la Revisió, el vigent Pla serà el que ens tindrem de menjar, no n'hi altra. Cla que també diuen que: " noestan d'acord amb l'avantprojecte presentat", ni en "les formes en què s'està presentant". El procés ha estat participatiu i obert des del principi, malgrat alguna desició del Consistòri que ja vaig manifestar a l'alcaldessa. Respectem que no estigui tothom d'acord amb l'avantprojecte, però val la pena no llençar-lo, tan sols per respecte als ciutadans que han clo·laborat en el Taller. Insistim que aquest document s'ha de treballar més i millorar.

Reconeixen que molts dels signants són "nouvinguts al poble" i per això se senten ofesos i que "no tenen idees arcaïques". Ser nouvingut a un poble no s'ha d'entendre com un despreci, en tot cas serà un estat d'adaptació. És normal que la ciutadania és preocupi per salvaguardar l'entorn naturalitzat al qual han anat a viure de nou, i que no acabi convertint-se com el que van fugir, l'urbà, però això no impedeix poder crèixer de forma ordenada urbanísticament. Posar límits al creixement intentant el "retorn al camp", no deixa de ser una idea conservadora. Algun dia ho explicaré millor.

Una de les contradiccions que més destaca : " que es construeixin tantes cases com faci falta per encabir-hi tothom", al·ludint al fet que jo deia, que amb un Pla molt restrictiu, que és el que volen els signants, es limitaria molt la incorporació de nous habitants. Per tant, sembla que la solució que proposenara, és no posar límits al creixement de la construcció i del Padró. En canvi més endevant aclareixen no volen "construir tantes cases" en espais agrícoles o de bosc, ni aconseguir "que vingui com més gent millor". En què quedem !!!

Volen encabir-hi tothom, però que no vingui tothom. Això a més de ser contradictòri, és ser sectari. Volen triar la gent que vingui a viure.

Una altra de les contradiccions afirma: "que hi ha una demanda important d'habitatges de protecció". És cert que a Santa Mª de M. no hi ha habitatges de protecció oficial, ni el Poum del 93 ho preveia, però en canvi si que ho contempla el l'avantprojecte del nou Pla. A Catalunya en aquests moments hi ha milers d'ahbitatges de protecció per ocupar, l'oferta supera la demanda, per tant perquè tanta obsessió per un tipus d'habitatge que ja hi serà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada