dimarts, de desembre 21

FEDERALISME & INDEPENDENTISME

La darrera campanya electoral sobre les Eleccions al Parlament de Catalunya, ha estat marcada pel debat identitari de Catalunya envers Espanya.
Principalment, amb el tema de la independència que alguns partits polítics han près com a bandera per atreure votants (ERC - SI - Rcat), però no ensems els altres partits han deixat de parlar de la relació de Catalunya amb Espanya, o del model que proposen per millorar les relacions, que no ho oblidem, tothom admet que estan molt deteriorades en detriment dels catalans.
Durant els últims mesos no s'ha parat de parlar de la fórmula independentista, cada dia té més adeptes, tot i que el partit guanyador de les Eleccions (CiU) no en parlava al seu programari, ni durant la Campanya.
Però hi ha una altre opció que també té els seu defensors i és el federalisme, llastima que aquests no han estat capaços de fer prou pedagogia sobre com hauria de ser aquest federalisme, per tant del que més sabem i tenim informació, és de l'independentisme.
Al diari ARA (ara.cat) d'aquest dimarts hi ha article molt interessant d'en Ferran Mascarell -federalista convençut-, que explica fil per randa, els entrebancs que pot trobar el federalisme català com a fórmula d'una Espanya Federal.
Cal un debat obert a la societat catalana entre els que defensen el federalisme, i els que pensen que la independència és l'única via possible per tirar endevant Catalunya. Aquest debat no existeix perquè els fede's, no han explicat prou la seva opció. Ferran Mascarell ho fa.
Veure article ara.cat /Ferran Mascarell

1 comentari:

  1. Però no han tingut prou aquest de ERC amb el pal últim d'eleccions?

    ResponElimina