dissabte, de maig 7

QUÈ HI FA ERC A LA COMISSIÓ DEL POUM ?


El dia que el Govern Municipal va comunicar en el Ple de l’Ajuntament de Santa Mª de Martorelles, que pensava iniciar la renovació del Poum vigent a través dels tràmits legals pertinents i que pensava constituir una Comissió de Seguiment, el regidor d’IC-V, Julian Trapero, va proposar que també s’incorporés a la Comissió una representació d’ERC tot i no tenir cap regidor al Ple. La proposta va quedar a l’aire i sota la decisió del govern.

Per altra banda ERC va entrar una instància al Registre de l’Ajuntament, sol•licitant poder formar part d’aquesta Comissió com a partit polític i en representació d’una part de la ciutadania. La sol•licitud fou denegada de ma de l’alcaldessa adduint que, al no tenir representació al Ple com a regidors, no podíem formar-ne part de la Comissió. Aquesta decisió fou acceptada en el seu moment per Esquerra.
Un cop formada la Comissió i amb el Taller Participatiu en marxa, en el qual vam participar diversos membres d’ERC aportant idees per a la redacció de l’Avanç, es va aprovar el primer esborrany del Poum o Avanç d’aquest, no sense polèmica tant en el Ple d’aprovació com en la sessió informativa. Tot plegat va dur al poble a un estat d’agitació elevat.
Esquerra va aportar suggeriments a aquesta proposta de revisió, perquè fossin tingudes en compte durant el tràmit d’admissió veïnal.
És llavors quan el Govern Municipal de CiU pren la decisió de prendre en consideració la sol•licitud d’ERC de formar part de la Comissió i reconsidera la denegació anterior. Esquerra accepta entrar a la Comissió a proposta de l’alcaldessa, sempre i quan la resta de membres hi estiguin d’acord i en consens. Aquest debat es produeix després d’un Ple, en el qual el regidor d’IC-V David Escartin s’hi mostra totalment d’acord, la regidora del PSC Encarna Garcia mostra alguna reticència però està d’acord, i el regidor ecosocialista J. Trapero no intervé. La resta de regidores convergents també hi estan d’acord.
Haig de dir que, des de llavors el representant d’Esquerra ha intervingut només en les dues reunions de la Comissió de Seguiment que s’han dut a terme. Tot això bé a propòsit de les opinions i crítiques que tant per part de l’anomenada “Plataforma contra el Poum” ha fet algun membre d’aquesta, com del regidor d’IC-V Julian Trapero bé fent de forma reiterada darrerament contra ERC, dient que: si Esquerra no té representació municipal, perquè forma part de la Comissió?, o com és que cap membre de la Plataforma no hi té representació a la Comissió?, o acusant que Esquerra rep un tracte de favor per part del Govern de CiU.


Cal puntualitzar que:
1-Esquerra Republicana va demanar la incorporació als debats com a força política, com ho podia fer qualsevol altra partit sense representació. I tot i així, li va ser denegada.
2-Van ser els membres d’aquesta Comissió de forma consensuada, qui van acceptar que ERC formés part dels debats. Perquè l’alcaldessa de CiU va reconsiderar la inclusió d’ERC a la Comissió després d’haver-li denegat?. Aquest tema cal preguntar-li a ella i a CiU, no a Esquerra, pregunta que l’oposició no ha fet mai. Ara que no es lamentin.
3- Esquerra no té altra interès que, d’una banda defensar els interessos dels ciutadans, i de l’altra defensar una forma pròpia de veure l’urbanisme i la gestió del territori, com qualsevol altra opció política pot tenir de forma diferenciada.

Del que ens queixem ara és: de l’actitud incongruent del regidor d’IC-V Julian Trapero que critica i ataca la presencia del representant d’ERC a la Comissió, quan aquest només té veu però no vot. Després que hagués defensat la seva presència a la Comissió, tant al principi com a la incorporació, així com l’aprovació d’IC-V. També d’utilitzar la Plataforma, com a força de xoc contra el paper d’Esquerra en tot el procés del nou Poum, tractant d’impedir-ne qualsevol aportació de millora o de reconsideració d’algun aspecte. Quan l’únic que pretenem és fer aportacions tant tècniques, socials com ambientals. Tampoc entenem la pressa d’aquest sector de població per fer creure que, una tramitació que normalment sol durar anys, fan creure que en un no res s’aprovarà, i de mala manera, desprestigiant les institucions públiques de l’Administració, els tècnics de cada Departament que es miren amb lupa els Poum’s de cada municipi, així com el procés i els tràmits legals i democràtics que cada Ajuntament i cada municipi ha de complir en aquests casos.
Trobem que s’actua de mala fe, i de forma maliciosa per part de certs sectors de la població induïts per aquest regidor i el seu entorn. No entenem amb quin interès s’actua i s’ataca a una formació política que ni tan sols té regidor i que representa una porció de vots molt baixa.


Aquesta setmana apassada es va aprovar l’Avanç del POUM. Document de partida per fer al•legacions i començar la tramitació legal i tècnica, que durarà diverses fases i que es pot allargar en el temps, inclús superar la propera etapa de les Municipals.





38 comentaris:

  1. És cert, Adolf. Jo estava totalment d'acord amb la participació d'Esquerra Republicana a la comissió de seguiment. I encara ho estic.
    Però la qüestió principal és la següent: què ha canviat a CiU perquè us permeti participar a la comissió de seguiment?
    La resposta és ben senzilla: CiU sap perfectament que el POUM li pot passar factura a les properes eleccions i, de manera molt hàbil, s'ha buscat un aliat al qual ajudarà a aconseguir un regidor que, molt probablement, ells perdran.
    Malauradament, la societat CIU - ERC es podria tornar a repetir.
    Per la nostra banda, continuem i continuarem treballant pel poble amb el mateix esforç i il·lusió de sempre, tant si és a la oposició com al govern, que d'això es tracta.

    David Escartín
    Regidor d'ICV a Santa Maria de Martorelles

    PD
    Ja que aquest bloc és d'interès general per a la gent del poble, crec que aquesta entrada hauria estat més profitosa si hagués explicat com va anar la vergonyosa aprovació inicial del POUM.

    ResponElimina
  2. Veig que dónes per suposat que hem fet un pacte amb CiU per estar a la Comissió. T'equivoques, és cert que ens van proposar de formar-hi part, però et recordo que ja abans ens havien denegat la nostra participació adhuint que no teniem regidor. I ho vam acceptar.
    Pregunta-li a la sra. alcaldessa perquè s'hi va repensar després. No vam demanar explicacions perquè consideravem que tenim dret, només voliem que fós consensuada la incorporació.
    Dones per suposat també, que traurem un regidor i que pactarem amb CiU, perquè no treurà el quart.
    Tot això són especualacions, que doneu per fetes.
    Què més voldriem. I si fós així, ens esteu lapidant al costat de CiU, llavors perquè presentar-se? els votem i ja està.
    Sobre el Ple. El dia del Ple els regidors tenieu un CD amb tot el informe del POUM i una fotocòpia, enganyosa per cert. Jo encara ara no tinc ni una trista fotocòpia de l'Avanç, tot i estar a la Comissió. Això són privilegis?
    Us dono la raó quan us vau queixar sobre la informació poc precisa que tenieu. Lamentable la resposta de l'equip de govern i l'alcaldessa de no saber què dir, i no permetre que l'arquitecte pogués explicar-ho.
    No estem sempre d'acord en com es fan les coses a CiU i a l'equip de govern.

    ResponElimina
  3. Nosaltres no donem per suposat res, només hem exposat una hipòtesi alternativa del què pot passar basant-nos en actes i en dades, i que el temps dirà si és compleix o no.
    D'altra banda, no entenc per què dius que us estem lapidant al costat de CiU si no feu res més que criticar-nos, especialment al Julián Trapero, amb tot el què teniu que agrair-li (va suggerir la vostra incorporació a la comissió de seguiment i durant tota la legislatura ha estat d'acord en que jo us mantingués informat de tot el que passava als plens), i és per això que sóc molt crític amb la vostra postura radical vers al Julián i el seu entorn. Crec que no ens mereixem aquest tracte per la vostra part.
    Per finalitzar, no sé per què l'equip de govern et va negar la documentació del POUM, però si la volies només calia que ens la demanessis al Julián o a mi. Nosaltres t'hauríem facilitat una copia. Com sempre.

    David Escartín

    Regidor d'ICV a Santa Maria de Martorelles

    ResponElimina
  4. SR. Escartin,para empezar decirle que usted esta equivocado en algunas cosas que su formacion defiende(poum),y si realmente tienen razon ,solo tienen que esperar al dia 22 de Ma
    yo.

    Vecino de Santa Maria de Martorelles.

    Catalunya Lliure!

    ResponElimina
  5. He trobat un comentari en el web d'en Joan Sanjuan sobre el Poum, que pot ser interessant llegir-la, sobre tot perquè es tracta d'un martorellenc de llarg bagatge polític.
    llegiu:
    http://joansanjuanesquirol.webnode.es/news/%c2%bfmil%20o%20mil%20cinc-cents%20habitants-/

    ResponElimina
  6. el jutge implacable (el temps) donará i treurá raons,llástima q un poble petit com el nostre no sigui capaç d´unificar esforços i anar tots a una,deixant de banda fuites personals i gent darrera d¨unes sigles (totes)q no ens aporten res.Com sempre uns s´haurán d´empassar el q han dit i a altres s´els veurá el llautó,Tot i aixó,no perdo l¨esperança de veure una candidatura d´independents q aplegui a tots i cadasqú de vostés,junts i treballant de valent per Santa María.
    afectuosament.

    ResponElimina
  7. Hola Salvador,
    Les passades eleccions municipals ja els hi vam proposar (a Esquerra) d'anar tots plegats en una candidatura conjunta. No sé ben bé per què es van negar, però està clar que si haguessin acceptat a hores d'ara tindrien representació a l'ajuntament.
    Salutacions.

    David Escartín

    Regidor d'ICV a Santa Maria de Martorelles

    ResponElimina
  8. Salvador, el proper dia de les eleccions fixaté bé a l'hora de votar. Si que hi ha una llista d'independents: és la d'ICV, tots els candidats són independents, fixati al costat del nom.
    Recorda: independents d'ICV. Jo no ho entenc gaire, si tu ho entens, vota'ls.
    No sé perquè diuen que amb ERC en una llista conjunta tindriem la majoria, a mi no em quadre.
    El PSC tenia molts més vots a les últimes, i guanyarien sense Esquerra. Perquè no van junts, ICV +PSC? Què ha passat?

    ResponElimina
  9. Adolf,potsser no he fet el comentari massa clar,dedueixo de les seves lletres.Al dir tots a una feia referéncia a totes les forces q us presenteu,sense excloure ningú. Referent al seu últim comentari está clar que obeeixen ordres dels respectius partits ja que LA DIPUTACIO es més important.Per aixó dic que deixeu les sigles apart i si realment voleu que Santa María sigui un poble de tots,taula rodona clavant els colses i diáleg,penseu en la gent que vé darrera,crec que su val.

    ResponElimina
  10. David, si diu què fa 4 anys vam ser nosaltres qui us vam dir què no, explica també que aquest any us ho vam proposar nosaltres de fer una Entesa i que veu ser vosaltres què veu dir què no. No val enrecordar-se només d'allò que t'interessa.

    I per què veu dir què no? per què vam dir què fos una candidatura on al capdavant no hi haguessin els caps de llista que hi havien estat fins ara, i se't va proposar entre d'altres noms el teu per encapçalar-ho.

    Per què no? per què si sou independents no voleu fer una llista d'entesa de les esquerres? I ara a sobre aneu escampant com sempre què anem al costat de CiU....Així no aconseguireu mai guanyar unes eleccions a Santa Maria...

    ResponElimina
  11. Nosaltres no hem escampat per enlloc que voleu pactar amb CiU. Ha estat el teu pare, en el seu últim article, qui ho dóna a entendre. Que dos setmanes abans de les eleccions ens critiqueu a mort no mostra una bona predisposició, per la vostra part, per arribar a un acord amb nosaltres. Sempre i quant es donés el cas, és clar. Estic segur què qualsevol persona amb un mínim de comprensió lectora ho entendria així.
    Crec que aquesta actitud no us beneficia en res, i que us hauria estat molt més profitós fer una bona campanya com han fet la resta de partits, perquè sincerament, les crítiques i les desqualificacions no donen vots.
    Salutacions.

    David Escartín

    Regidor d'ICV a Santa Maria de Martorelles

    PD

    Et recomano que vagis a aquesta adreça " http://municipals2011.lamalla.cat/municipi.html?m=santa-maria-de-martorelle " i seleccionis, a l'apartat EVOLUCIÓ, només els "flets" d'Esquerra Republicana i d'ICV.
    Ara treu les teves pròpies conclusions...

    ResponElimina
  12. Perdona David, crec que et confons. On veus que el meu pare diu que ERC pactarà amb CiU? no ho vec enlloc. I perdona però els únic que us heu dedicat els ultims temps a criticar i mentir dient que pactarem amb CiU sou vosaltres, vaja com les darrere 2 eleccions municipals, per què a vegades fa falta perspectiva històrica, i el vostre cap de llista s'ha dedicat a fer això, els anys 2003, 2007 i aquest també, per tant no ens ha sorprès que vagi a casa de votants d'esquerra anunciant què ve el llop, llàstima què no se'l han cregut alguns.

    I encara no m'has respost per què no veu acceptar a la primera de cantó l'acord d'entesa d'esquerres per santa maria què us vem emplaçar el mes de març.

    Teniu un problema i es què us penseu què Esquerra ha de ser un crosa vostre. Si no per què va venir el cap de llista d'ICV a veure mun pare i dir que no presentéssim al cap de llista que presentem? qui és ell per decidir què hem de fer nosaltres?

    I David, la regeneració democràtica es bona. Nosaltres no tenim res contra tu, creiem què series un excel·lent cap de llista per ICV que no tindríem problemes en donar tot el nostre suport.

    ResponElimina
  13. Hola Marc,
    M'estàs dient que la caiguda en picat d'ERC en els últims anys és culpa d'en Julián?
    Quin crack, aquest Julián...
    És obvi què el teu pare no ha posat per escrit què pactarà amb CiU, però tampoc ha fet falta.
    No cal ser un linx de la política per veure que no us quedarà un altre alternativa, si es dóna el cas.
    Era necessari aquell escrit? la resposta és no, perquè tu saps al igual que jo qui pot sortir beneficiat d'aquesta situació, i no som cap del dos...

    ResponElimina
  14. David, no tornis a l'estrategia de dir una cosa què jo no he dit. El Julián no ha fet "caure" ERC, però hi ha posat el seu granet de sorra.

    I sobre el pacte amb CiU, potser el linx es massa rapid i tot. I si no entrem com segons vosaltres passarà i depen del PSC, què passarà?

    Desconec si es necessari aquell escrit, potser no, però els escrits què ha fet ICV l'any 2003 i 2007 just el dia abans d eles eleccions atacant ERC tampoc ho eren. O en aquest cas no?

    ResponElimina
  15. Soy Julian Trapero. Parece mentira que perdais tanto tiempo en criticar al candidato de ICV,es decir a mí.A la persona que os ha propuesto estar en la comisión del POUM,según decis vosotros mísmos.
    Tal como le dije personalmente a Adolf yo nunca he criticado ni atacado a ERC por estar en la comisión. Por cierto Adolf, he revisado la carta que escribio Jordi Vall en Linea Valles y tampoco cuestionaba vuestra presencia en la comisión, se limitaba, igual que yo a reclamar que la Plataforma también participara en la mísma.
    Tampoco en el 2003 ni en el 2007 realizé ningún tipo de crítica o ataque a ERC. Creo que os equivocais de fecha, fué en el año 1999 después de que vuestro regidor Juán Frias, se fuera con CiU y lo hicieran alcalde a "cambio" de romper el pacto de gobierno con nosotros y el PSC.
    Como comprenderás es normal que criticara que los 3 regidores de CiU le dieran la alcaldia al único regidor de ERC.El posible daño político no se lo hice yo criticando que rompiera el pacto tan sólo 2 mses después de haber formado gobierno con el resto de la oposición.El daño os lo hizo vuestro regidor. . Es más no os preocupeis demasiado del daño, porque 4 años más tarde, en el 2003 emcabezó la lista de ERC la Marta y obtuvo casi el mísmo resultado electoral que su antecesor.Fué en el 2003, cuando encabezó la lista Adolf cuando sacasteis exactamente la mitad de votos que la Marta.
    Por cierto,la Marta y yo coincidiamos en la mayoria de los temas que se discutian en los Plenos.Ni cuando se presentó ella ni cando lo hizó Adolf hice yo ningún tipo de crítica a ERC.¿Como iba a criticar a un partido que necesariamente tenia que ser mi aliado si queriamos plantear una alternancia política a Ciu que lleva gobernando 32 años en nuestro pueblo... Siendo la candidata, la Marta, mi vecina, yo sabia perfectamente que con ella no pasaria como con el anterior representante de ERC. que nos dejó con el culo al aire.
    Tampoco en el 2007, cuando se presento Adolf y no salió elegido, hice ningún tipo de crítica ni a ERC ni al propio candidato, pués lo dos habiamos trabajado juntos en el grupo ecológista el LLedoner y nos conociamos tambien.
    Yo creo que lo que os pasa es que estais demasiado pendientes de los comentarios personales que hacen unos y otros e incluso de lo que os decis en el Blog y no digamos los comentarios que os pueden llegar según de quien.
    Nosotros transmitimos nuestras ideas y alternativas política mediante escritos periodicos que todos los vecinos pueden leer.Por favor buscadme alguno que contenga críticas o ataques como afirmais, excéptuando, claro está las realizadas en el periodo del 99 al 2003. Que quereis hiciera yo, sino criticarlo, pues lo primero que hizo el Alcalde de Esquerra fué poner los plenos ordinarios por las mañanas para que no puedieramos asistir los regidores que trabajábamos por cuenta ajena.
    Hoy me iré a dormir muy tarde para escribir esto, e intentar cortar este rollo, que no se si responde a estar mal informados, a los referidos chismorreos o la intencionalidad de crear polémica para enviar mensajes subliminales a los que están tanto tiempo en el ordenador.
    Desde luego no seré yo quien entre en el otro tema de quien propuso primero hacer una coaliciónm, no tengo tiempo, estoy en campaña electoral y a mi me gusta más hacerla en persona.
    Eso si, me atrevo a recomendaros que expliqueis públicamente vuestra posición respecto a la aprobación inicial del POUM. Para hablar de esto si que me presto.
    Un saludo

    ResponElimina
  16. Soc Roger Candela numerò 2 d'esquerra a Santa Maria.

    Julian estic d'acord amb tu amb moltes de les coses que has comentat. el que no puc estard d'acord és que diguis que fa quatre anys no vas anar porta per porta dient contra nosaltres, però no hi ha cap escrit ja que ho vas fer de viva beu, i ho savem per la mateixa gent a qui vas anar a picar.

    ResponElimina
  17. Lo dicho: Chismorrear, cotillear, murmurar....

    ResponElimina
  18. Francesc-Xavier Fernández i Ruiz
    Cap de llista ERC, Santa María de Martorelles.

    No he volgut entrar en debats d'aquest tipus, però cada vegada que entro en el blog em trobo amb el mateix. Senyors: tot això no ens beneficia a cap de nosaltres, si no tot el contrari, que passaria si s'aconseguís deixar en minoria a CIU?, amb aquest intercanvi d'acusacions, ¿qui sera el que estigui disposat a asseure's en una taula per poder arribar a acords?, com ja li vaig dir a David via facebbok, perque no ens dediquem a unir esforços per desbancar a CIU, perquè crec que els beneficiats amb tot això són ells.

    ResponElimina
  19. Hola Francesc,
    En una de les meves últimes intervencions ja vaig expressar que aquesta situació no ens beneficia ni a nosaltres ni a vosaltres; ni al Marc tampoc. Ja vaig explicar-te què la hipòtesi d'un possible pacte CiU-ERC era fruït, exclusivament, de l'escrit què encapçala aquestes intervencions. Crec, sincerament, què no va ser gaire encertat.
    Per la nostra part estem disposats, al igual que vosaltres, a realitzar un pacte d'esquerres i donar un gir de 180º al nostre ajuntament, que ja toca.


    David Escartín

    Regidor d'ICV qa Santa Maria de Martorelles

    PD

    Suposo que més d'un s'ho estaria passant d'allò més bé veient com ens arranquem la pell, però de vegades, d'aquestes situacions, surten lligams molt forts...

    ResponElimina
  20. David,tú pots,ets un crak.El sr. Fernandez sembla bona gent.parleu amb ell i deixa els altres q escampin fum,així els hi va...les estadistiques parlen per si mateixes.ánims.

    ResponElimina
  21. TRAPERO fot el camp no veus que no et volem al poble hem de aconseguir fer una llista de gent del poble y no de personatges tipo trapero i escartin

    ResponElimina
  22. De vez en cuando va bién ver desvocarse a individuos como este, porque les sale su verdadero talante, se retratan ellos solitos.

    ResponElimina
  23. buenas noches a todos no soy de ningun partido politico ni simpatizo con ninguno de vosotros pero la verdad es que me parece patetico todo este tema,que intereses teneis creados todos en debatir que si blanco que si negro no seria mejor para el pueblo sentarse todos a hablar y dialogar,creo que esto es denigrante y los vecinos de santa maria tendrian que tomar nota de todo esto,lo mas fuerte ha sido ver esta tarde por el pueblo al batallon de icv picando puerta por puerta intimidando y abasallando a todo aquel que paseaba por las calles y dando explicaciones falsas de un proyecto que si todo va bien ni en la siguiente legislatura estara hecho,quien son todos estos que van por el pueblo pidiendo el voto si nadie los conoce,como ya he dicho no tengo prefencias politicas pero me gustaria que todos lleguemos a un entente SEÑORES DEJEN DE DAR PALOS AL AGUA Y PIENSEN QUE DETRAS DE TODO ESTO HAY UN PUEBLO Y UNOS CIUDADANOS A LOS QUE USTEDES TIENEN QUE ESCUCHAR

    ResponElimina
  24. Demà és dia de reflexió i voldria que s'acabéssin els comentaris en aquesta entrada.
    De tots els comentaris que aqui s'han expresat, hem quedo a l'últim. No sé qui és aquest anònimo, us ho puc assegurar, però crec que dona una lliço de civisme.
    M'agrada especialment la frase que tanca el comentari:
    SEÑORES DEJEN DE DAR PALOS AL AGUA Y PIENSEN QUE DETRAS DE TODO ESTO HAY UN PUEBLO Y UNOS CIUDADANOS A LOS QUE USTEDES TIENEN QUE ESCUCHAR
    Sr. anònim: vostè forma part, sense voler-ho, del multitudinari moviment global "Tomar la plaza".

    ResponElimina
  25. sus órdenes "comisario"...vaya epílogo.
    Tranquil ja surto.

    ResponElimina
  26. Soy Julián Trapero. Adolf no me extraña que digas que este último comentario es el que más te gusta,pues coincide contigo en que ICV y la plataforma intimidan a los vecinos para recoger firmas en contra del POUM y para explicar nuestro programa.
    En cuanto a esos que van pidiendo en voto y que nadie los conoce,tened paciencia que ya los conocereis, porque son las nuevas generaciones de nuestro pueblo,que ya han empezado a hablar y que aún tienen mucho que decir.

    ResponElimina
  27. Sres. Todos. He ido siguiendo este espacio durante dias y he podido leer opiniones para todos los gustos, más o menos afortunadas. Pero hasta aquí podíamos llegar, y es que por alusiones, quiero y debo añadir en nuestra defensa, lo siguiente: formo parte de la denominada plataforma contra el POUM y sí, he formado parte también del puerta a puerta. Hasta aquí todo es cierto, pero muy sres. míos cuando dicen que han visto a "UN BATALLON DE ICV INTIMIDANDO Y ABASALLANDO A TODO AQUEL QUE PASEABA" mienten, y bajo ningún concepto permito que por segunda vez en unos meses nos hagan unas acusaciones de esta índole. Digo segunda porque la primera la protagonizó el Sr. Candela, y no tuve ganas de responder ni entrar en debate cuando realmente hizo acusaciones muy grabes hacia mi persona y allegados. Es por tanto momento de que se den a conocer estos Sres. Anónimos que están a sus órdenes, cómo según dicen y nos puedan explicar con más claridad a que se refieren con estos apelativos como INTIMIDACIÓN Y ABASALLAMIENTO. Creo que este espacio es de enriquecimiento y no para hacer descalificaciones de este tipo ya que detrás de en teclado todos somos muy valientes. Les invito a que den la cara y nos pidan disculpas o que nos presenten a las personas que se han sentido intimidadas y abasalladas.
    Jordi Juan

    ResponElimina
  28. Buenas noches Sres/as. anonimos y no anonimos:
    Uno no intimida y no abasalla cuando, en el caso de las firmas contra el POUM, deja en los locales públicos del pueblo, en este caso comercios, documentación para ser firmada por todo aquel que se sienta identificado con el tema. Ahora bien, creo que cuando uno va casa por casa pidiendo la firma, SI intimida. Hay gente que se vió con la obligación de firmar por sentirse intimidado. Y yo y mi familia fuimos uno de ellos.
    Por otro lado, yo vi como se paraba a vecinos por el pueblo abasallándolos para que dieran un voto. Pero es que además, es la única lista del pueblo que coacciona e intimida a los vecinos pidiendole el voto. Hasta que punto se está llegando?
    La verdad que con mi familia han perdido los votos, no veo una campaña sana la que están llevando a cabo y por ello ya digo que NO LES VAMOS A VOTAR.

    ResponElimina
  29. Como bien dijo el señor adolf candela hoy era dia de reflexion pero como queda constancia en dicho blog el batallon de icv ha hablado.Menos mal que somos varios los anonimos y vecinos del pueblo que nos sentimos abasallados e intimidados por estas personas,que afan de poder tienen,que intereses hay creados,desde luego espero que mañana no salga dicha lista mi familia y yo siempre les habiamos votado pero estas eleccionesya no lo vamos a hacer, señores sus movimientos electorales dejan mucho que desear y por eso desde aqui pido al pueblo que recapacite naada mas desde mi parte desear suerte al señor "paco"en estas elecciones y decirle al señor jordi juan usted vive en el pueblo?yo hace 40 años que vivo y solo lo veo para pedir firmas o votos

    ResponElimina
  30. Vecinos que os sentis avasallados y intimidados, me podeis explicar el significado de estas dos palabras?

    Que quereis que os diga, no voteis, yo no quisiera el respaldo de gente que no tiene principios y que es capaz de firmar algo en lo que no cree. Eso si, con la intimidación de un boli!!!

    Cuando busquéis el significado de estas dos palabras buscar también la del verbo "aprender" y procurar que este verbo os acompañe siempre en la vida.

    ResponElimina
  31. Ara que ja ha acabat el dia de reflexió, em permeto de parlar. Puc, oi?
    D´entrada, sóc de les que pensa que les coses que s´escriuen han d´anar acompanyades d´un nom i d´uns cognoms. És a dir: s´han de poder identificar aquestes "coses que s´escriuen" amb una o unes cares, amb una o unes persones. Com abans: que la gent quan es deia les coses es mirava als ulls. Si no és així, aquestes "coses" no tenen validesa ni credibilitat. En aquest sentit, sóc de la vella escola. Perquè les modernitats tenen això: que un pot dir el que vol, com vol i de qui vol sense fer-ne saber el seu nom i cognoms.
    Veig que els "anònims", doncs, continuen amagant-se darrere del teclat. Què hi farem! Hi ha d´haver de tot a "la vinya del Senyor": els que s´amaguen (és a dir, els "anònims") i els que mostren la cara i van casa per casa demanant (no exigint) una signatura a favor d´allò que creuen que és el millor per al seu poble i la seva gent. Vaig acompanyar, en algunes ocasions, en Jordi Juan, el meu marit, a recollir signatures i sento dir-los, amb tots els respectes que es mereixen, que no tenen criteri si van deixar "intimidar-se" per les nostres paraules (poso un exemple: si ve a casa meva un representant comercial a vendre´m no sé quina assegurança per al meu vehicle, com que jo tinc les idees clares, sé dir-li: "No m´interessa". I aquests, pobres, sí que coaccionen i pressionen; els hi va el sou!). Nosaltres no som propietaris de res, ni tan sols de la casa on vivim; i, per tant, no tenim cap interès creat, com sí que tenen altres, en acceptar que el poble creixi més del que ja ha crescut. Ens agrada tal com és! (i, pel que sembla, també a 382 persones més. Ai!, perdó, unes quantes menys si no els incloem a vostès!).
    Finalment, només voldria convidar els "anònims" i els que no ho són i, sobretot, l´actual Govern municipal a passar casa per casa, com vam fer nosaltres, i ESCOLTAR la gent. Se sorprendrien (o no) de descobrir que NO hi ha pràcticament NINGÚ (i quan dic "ningú" incloc tant els que van voler firmar com els que no van voler fer-ho. Sí, ja ho veuen, també va haver-hi gent que no va firmar. Serà que tenen criteri?) que estigui content de viure on viu. Qui més qui menys té alguna cosa a dir (i, no bona, els ho asseguro).
    Fa trenta-cinc anys que vinc a Santa Maria de Martorelles i cinc que hi visc, igual que el meu marit, i trobo patètics i tristos els numerets que s´han muntat arran d´aquestes eleccions municipals; però, encara trobo més trist que els que han vingut de fora (sí, els que fa quaranta dies que viuen al poble) hagin de treure les castanyes brutes del foc dels que fa quaranta anys que hi viuen. Potser que n´aprenguem....
    Bones eleccions!

    Mª Josep Novoa Cunill

    ResponElimina
  32. RIP...ERC
    RIP...PSC
    noses fora,que n´aprenguin!!!

    ResponElimina
  33. Vull felicitar a ICV de Santa Maria, i al Julian i al David.

    Ara us toca treballar molt, i no valdran escuses.

    Molta sort!

    ResponElimina
  34. Moltes gracies, Marc!!
    Et desitjo molta sort a Martorelles.
    No ho tindràs fàcil, però segur que te'n sortiràs prou bé...
    Fins aviat.

    David Escartín

    ResponElimina
  35. Estoy pensando, que hoy debería ser el día de reflexión, de todos aquellos votantes, que no han utilizado su derecho al voto, de todos aquellos, que han dado su voto de castigo a quién no debían, y de todos aquellos que se han cambiado la chaqueta y no han votado a sus principios. A todos les pidó unos minutos de reflexión

    ResponElimina
  36. señores-as, parece que tenemos Párroco nuevo...reflexionamos?? señor...señor...

    ResponElimina
  37. dios guarde a santa maria de martorelles

    ResponElimina