diumenge, de juliol 10

RECICLATGE O INCIVSIME ?


Ja se que es un tema recurrent en aquest blog, però altres vegades era en un altre carrer del barri Torre del Galls. Ara és al Camí de Can Girona de Sta Mª de Martorelles, on hi ha una àrea d'aportació o minideixalleria.
Aquest espectacle de brutícia és especialemnt greu el diumenge a la tarda, i la recollida no es farà fins el dilluns el matí. Es tracta d'un punt conflictiu, un punt de pas on hi ha gent de més amunt que aprofita el viatge per llencar la brossa. Però no és solament això, donc fe que hi ha ciutadans de Martorelles que pugen fins el lloc per abocar la brossa i altres deixalles. Martorelles fa servir el sistema "porta a porta" de recollida de residus (no hi ha contenidors grans), i alguns veïns per divereses raons han descobert que en aquest punt del poble del costat si que tenen contenidors i llavors el seu problema queda resolt.
No és un problema solament de l'Ajuntament de Dalt solucionar-ho, si no també d'ètica ciutadana: aquest residus incrementen la taxa de residus dels ciutadans de Santa Mª de M.
La merda que se la quedi cadascú a casa seva (el seu municipi), no a casa del veí(municpi del costat)!!!!

4 comentaris:

  1. Tens raó Adolf que no es problema només de Santa Maria. Això si, després parlem de Mancomunitat Galzeran...De totes formes es vergonyós el comportament de molts ciutadans.
    Antonio

    ResponElimina
  2. Hola Adolf,
    Portem dies donant-li voltes a aquest tema i des de l'ajuntament estem estudiant un nou emplaçament per a aquests contenidors que, com tu bé dius, és un punt molt conflictiu.
    Malauradament, aquesta pràctica d'omplir els contenidors de manera indiscriminada per part de persones alienes al municipi es realitza de nit o a primera hora del dia, el que dificulta la identificació dels infractors.
    Tot i això esperem donar-li solució a aquest tema el més aviat possible, perquè a més de la imatge deplorable que dóna aquest punt, aquesta situació crea moltes molèsties als veïns en forma de males olors, mosquits, etc...
    Salutacions.

    David Escartín

    ResponElimina
  3. Hola Adolf,

    Desprès de llegir el text que has publicat voldria comentar-te que el sistema Porta a Porta de Martorelles també contempla les àrees d'emergència a on es pot abocar la brossa per si no pots amoldar-te al horaris de recollida establerts. Així, els veins dels que en parles tenen un d'aquests punts molt aprop (plaça anselm clavé) i no els hi és necessari deixar la brossa als pobles veins. No obstant això, sempre hi ha exempcions.

    D'altra banda, pots afirmar que això que dius és cert? Estàs segur que veins de Santa Maria no fan ús dels punts d'emergència de Martorelles per abandonar qualsevol cosa?
    Considero que les publicacions que realitzes són interessants però fa falta més contrast d'informació.

    ResponElimina
  4. Perdoneu per haver trigat a respondre.
    Segur que hi ha veins de sta Mª que fan servir les arees que nombres de Martorelles, perproximitat veinal o de pas.
    Però també els de Martorelles del barri Torre dels Galls van a l'area de la foto, per proximitat, per tant, pot ser Martorellles ha de situar una area d'emergència en aquest barri.
    Aquest dijous he vist que ja han fet els canvis de lloc dels contenidors. Caldrà esperar i veure la reacció.

    ResponElimina