dijous, de setembre 29

Ja s'han celebrat dos actes de la Setmana del Vi a Martorelles.
El diumenge passat es va fer la Visita històrica tetralitzada a les vinyes de Martorelles, amb bona asistència de ciutadans. Un grup d'animació vestits amb roba de fa cent anys representava els vinicultors d'aquell temps i el problema de la fil·loxera. El tècnic de Cultura "Lalo" va fer de guia explicant la història de Martorelles a través d'un circuit pel poble, cases i carrers antics, fins a acabar a la vinya Sariera. En acabat els assitents vam ser obsequiats amb un tast de vins de la D.O. Alella.

El dimecres va haver-hi el Tast de Vins a Carrancà, amb l'assitència de més d'una trentena de persones, el que demostra l'interès per la cultura enològica a Martorelles. L'enòleg Jordi Pujolras va fer una disertació de com s'ha de veure un vi, i què hi hem d'observar per saber-lo valorar. En el Tast hi havia quatre vins de la DO Alella: un blanc jove, un blanc criança, un rosat i un negre, tot i que els blancs són els vins que més es fan a les nostres vinyes. L'espectació d'aquest acte va agafar desprevinguts l'Ajuntament, esperem que la propera edició algunes coses surtin millor, tot i que era la 2ª vegada que es feia un tast a Martorelles.
No es van presentar vins del poble, és cert, però el Consorci és qui va escollir-los a través de la Organització de la Setmana del Vi, per donar a conèixer els vins d'altres cellers de fora del poble, ja que es dona per fet que cadascú ja coneix els seus vins i els compra asiduament als el·laboradors locals. Encara que sembla que hi ha poc coneixement del què fan els nostres vinicultors a Martorelles i Santa Mª de Martorelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada