diumenge, d’octubre 2

VISITA ALS CELLERS - SETMANA DEL VI


La segona part de la Setmana del Vi, s'ha dut a terme aquest cap de setmana amb la visita als cellers locals de Martorelles i Sta. Mª de Martorelles, on hem pogut visitar les instal·lacions, tastar els vins i comprar-ne.
El dissabte 1 d'octubre vam visitar les instal·lacions del celler Marquès d'Alella a Can Matons. Aquest va ser el primer celler que va apostar per la nova embrancida dels vins de la DO Alella i va fer que les vinyes de l'altrabanda de la D.O. (Vallès) no es perdessin. Una visita guiada amb responsables del celler va servir per entendre el procés d'elaboració del vi, el celler i un tast dels vins blancs i cava de Parxet.
El diumenge 2 d'octubre hem començat per visitar les petites instal·lacions del celler Altrabanda que en Joan Plans i la Roser duen endevant a Can Batllori. Aquest celler elabora sis tipus de vi i cava, tot un repte per una família que s'hi dedica de forma complementària.
Seguidament hem visitat Can Roda on des de fa poc més d'un any s'elaboren i comercialitzen vins de les vinyes velles i noves d'aquesta antiga finca. La família Singla-Milà amb l'esforç de familiars està duen a terme l'impuls d'una nova marca a la D.O. Alella amb apostes valentes de nous vins i varietats.
De totes aquestes visites cal valorar-ne l'impuls que està donant la recuperació de les vinyes a la comarca, als nostres municipis i el manteniment del paisatge característic local. També cal tenir en compte als tres cellers locals per l'aposta per la inonvació en el món de l'enologia i de nous vins en un mercat molt competitiu, on una DO tant petita com Alella, aposta per la qualitat del producte per damunt de la producció.
L'enarabona als viticultors i vinicultors locals per aquestes visites que ens han permès conèixer i valorar més el nostre entorn i la gent que gestiona el paisatge de les vinyes.
També és interessant el bon nombre de visitants, molts de quals han vingut d'altres pobles de la D.O. i d'altres comarques, un fet que acosta a Martorelles i Sta. Mª de M. com a destí potencial per l'enoturisme.

2 comentaris:

  1. Molt ben explicat, Adolf. Ens ho hem passat molt bé aquests dies i hem après coses que no coneixiem. Hem d'aprofitar l'interès que hi ha pel mon del vi i promocionar el turisme enològic al poble.
    Antonio

    ResponElimina