dissabte, d’abril 21

LES MASIES DE SANT FOST EN UN LLIBRE



En Jaume Rifà presentava aquest divendres el volum 7 de la col·lecció "Fem Memòria" amb el títol: LES MASIES (1). Es tracta d'un petit llibre com els que ens té acostumats, sobre 6 de les masies de Sant Fost a través d'un primer volum que esperem aviat puguem veure les altres.
Parla de la història de Sant Fost a través de les masies que constituïen un municipi disseminat des de l'Edat Mitjana fins a finals del segle IXX. De la gent que hi vivia, la construcció, l'emplaçament, l'estat actual i transformació. El llibre està il·lustrat amb fotografies antigues - de les quals en J.Rifà en té 2000 -, i fotografies a color de l'estat actual.
Aquest llibre es pot comprar per un preu mòdic al quiosc de Sant Fost, l'Ajuntament i el quiosc l'Angelina.
Martorelles i Santa Mª de Martorelles, també té un bon nombre de masies antigues amb història i que cal protegir i divulgar com a patrimoni. Ara cal que hi hagi gent que estigui disposada a investigar la història d'aquestes, i documenta-les arquitectònicament. Can Tomeu l'any passat va editar un calendari amb fotografies de l'Antonio Sánchez, d'algunes masies martorellenques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada