dimecres, de maig 2

CONÈIXER LES TERRES DE L'EBRE



Les Terres de l'Ebre tenen moltes propostes de turisme diversificat. Aquest pont hem fet una sortida per dos indrets: un riu amunt a Flix, i un altra riu avall al Delta.
Flix és una població a la riba del riu Ebre amb un castell i una fàbrica química impactant, però també té un important espai natural, la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, dos espais veïns de bosc de ribera d'importància comunitària per a les aus. Aquest cap de setmana es celebraven els 10 anys de la reintroducció de la Cigonya a la RN i hi feien una festa. Fins els anys 1940 el riu Ebre era navegable i a Flix conserven una esclusa gegant per on passaven les barcasses amb mercaderies.
Un altre espai natural d'importància comunitària és el Parc Natural del Delta de l'Ebre de gran interès per les seves llacunes i la gran quantitat d'aus que tot l'any podem observar els amants de l'ornitologia. Els arrossars ara estan inundant-los i fent la sembra de l'arròs, tot el paisatge està ple d'aigua per tot arreu.
La Fundació Territori i Paisatge de Catalunya Caixa ha obert un centre d'interpretació del Delta "Mon Natura", on ha adquirit unes salines que estan restaurant per mostrar el treballa de sal, així com a centre d'informació del Delta de L'Ebre.
També el bon temps ha fet possible que els windsurfistes gaudissin de l'esport a les aigües poc profundes de la badia dels Alfacs i la Barra del Trabucador.
VEIEU AQUÍ MÉS FOTOS.

1 comentari:

  1. Tota la raó, les Terres de l'Ebre en general i la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix en concret formen part de la Catalunya Turística que té un encant especial. Sens dubte molt recomanable. Per cert, no podem veure les fotos de l'enllaç!

    ResponElimina