dimecres, de novembre 14

NO N'HI HA PROU AMB EL POUM PER PROTEGIR EL PAISATGE I EL MEDI NATURAL


El POUM no és una eina suficient per garantir que en el futur es pugui requalificar el sòl en urbanitzable. Els Plans Urbanístics tenen una durada determinada, poden ser modificats en el temps. La política municipal dona moltes voltes al llarg dels temps i qui sap si uns altres interessos polítics poden canviar la definició del territori municipal. La figura urbanístic de Sol Protegit que atorga la Generalitat i el Parlament, és llei i per tant és important que la ciutadania sàpiga que una bona part del bosc de Martorelles i Santa Mª està en fase de passar de sol no urbanitzable a sol protegit, i formar part del PEIN (Pla d'Espais Naturals) de Catalunya.
La Generalitat de Catalunya ha redactat l'ampliació del Parc de la Serralada Litoral -el que ens toca a nosaltres, com ja va informar aquest blog en una altra entrada, anteriorment. Els estudis ja estan acabats i ara toca posar-ho a informació pública. O sigui, els ciutadans i persones físiques o fiscal poden consultar la informació sobre aquesta Ampliació dels límits del Parc o Espai Natural Protegit de la Serralada Litoral, dir-hi la seva, fer-hi aportacions o al·legacions a favor o en contra del projecte.
Els municipis afectats o que formen part de l'ampliació han de tenir la informació de l'Ampliació del Parc als Ajuntaments respectius entre el 8 i el 24 de novembre, per poder ser consultada la informació.
En el territori que ens afecta els ajuntaments de Santa Maria de Martorelles i Martorelles, haurien d'anunciar públicament a la ciutadania a on i quan poden consultar la informació sobre l'Ampliació del Límits del Parc. Seria bo, deguda la transcendència territorial del futur del municipi i les repercussions urbanístiques i ambientals que representa, que es fes una sessió pública informativa de cara a la ciutadania general a càrrec d'un expert o tècnic del Parc, explicant com serà el municipi un cop aprovat el projecte. Al menys en alguns municipis s'està fent d'aquesta forma.
Si aquesta informació no segueix aquest procés pensarem que: o els nostres Ajuntaments (Sta Mª Martorelles i Martorelles) NO tenen gaire interès en divulgar la millora de l'Espai Natural; o els ciutadans No  tenen gaire interès en la protecció del Medi Natural del municipi i només els interessa la postal del paisatge de darrera casa seva. Veurem si un tema tant transcendent pel futur del poble i la millora del Medi Ambient i la Natura, és del suficient interès general de la població.
Montornès ja ha posat a disposició dels ciutadans interessats la informació de forma pública i explícita, sobre l'Ampliació del Parc Serralada Litoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada