dilluns, d’octubre 21

QUÈ ÉS EL TRIBUNAL EUROPEU DELS DRETS HUMANS


Aquest tribunal internacional Europeu, forma part de la institució del CONSELL D'EUROPA, una mena de ONU que engloba tots els estats europeus, siguin o no membres de la Unió Europea.
El TRIBUNAL EUROPEU DELS DRETS HUMANS, o Cort Europea de Justícia, jutja casos concrets presentats per les defenses de perones i casos de viloació de la justícia internacional sobre Drets Humans recollida en la Convenció Europea dels Drets Humans signada per diversos estats, entre ells Espanya. El tribunal dicta setències que afecten a casos de la justícia ordinària dels estats signants, les quals tenen jurisprudència per sobre de la justícia de l'estat al qual es dirigeix el cas. També resol casos de drets humans coma representant de la voluntat dels estat europeus respecte de la resta del món.
Va entrar en funcionament el 1989 i té la seu a la ciutat francesa d'Estrasburg, junt amb altres institucions europees -Parlament Europeu, Consell d'Europa, ....
Darrerament ha dictat diverses sentències de casos de l'estat espanyol, com el referent al Dret a l'Habitatge dels dessallotjaments d'afectats per impagament de les hipoteques, de l'ocupació d'un bloc de pisos a Salt per part de dessallotjats, o el referent a l'anomeda "Doctrina Parot" que la justícia espanyola evita aplicar a casos de terrorisme.
En un moment en què molts estaments i institucions europees s'estant posant en entredit per la seva implicació en la Crisi econòmica d'Europa, certes institucions fan un paper primordial en la defensa de la democràcia i els drets humans dels ciutadans europeus, que és la base de la construcció d'una Europa Unida tal i com la van concebre els fundadors al final de la 2ª Guerra Mundial, per evitar el poder de les grans potències europees sobre la resta d'estats i entre ells, i garantir el drets socials dels ciutadans.
ENLLAÇ AMB EL WEB DEL Tribunal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada