diumenge, d’octubre 23

L'AIGUAMOLL DE CAN FENOSA EN PERILL


Abans de que es construís la planta de Cobega (Coca-cola), aquest lloc era una plana verda i agrícola que servia a més, de corredor biològic entre la serralada i la plana del Besòs. La pressió popular i ecologista va fer que es construís un corredor biològic i una bassa-aiguamoll artificials per compensar la pèrdua ambiental de la Plana de Can Fenosa. La llera del riu Besòs a aquesta alçada està considerat un Espai Natural protegit per la Xarxa Natura 2000 de la UE. 
Actualment podem observar que la bassa i l'entorn estan en fase de naturalització i s'han instal·lat un mirador amb un panell didàctic de fauna i un altre panell d'educació ambiental, així com arbres i arbustos en creixement.


Una altra qüestió és l'estat de deixadesa de l'entorn de l'espai natural. Trobem deixalles per tot arreu, abocaments de runa i residus perillosos, gent que repara el cotxe, vehicles aparcats. També observem una sèrie d'horts il·legals, i les ruïnes de l'antiga gossera. Un altre tema és la presència de caçadors voltant per un espai que se suposa està protegit per a les aus i la fauna, i en canvi no hi ha cap cartell de prohibició de caça. Tot un constrasentit. El circuit de motocross està molt ben fet, però el lloc no és l'adequat al costat d'un Espai Natural protegit.
Cal un Pla d'usos clar per aquest front natural de ribera del Besòs si el que es vol es protegir el riu. També més control, vigilància i neteja a l'entorn, limitant l'accés de vehicles.
Martorelles té un Espai Natural que molts desconeixen i que mereix més consideració i respecte, pel bé de la ciutadania i del medi ambient.







1 comentari:

  1. Bona tarda Adolf, des de la Brolla d'en Toni et concedim el Premi Liebster. Trobaràs la noticía a www.labrolla.blogspot.com.

    ResponElimina