dissabte, de maig 19

FIRES I MERCATS D'ARTESANIA A L'ALTRA BANDA

Fira Temàtica a Martorelles

Fira de Nadal Sta Mª Martorelles


Les fires d'artesania travessen l'altra banda del Besòs i a diversos pobles de la riba esquerra d'aquest es van configurant diverses propostes.
A Santa Mª de Martorelles fa tres anys s'organitzava la Fira Medieval que malgrat l'èxit de la 1ª edició, i de dues edicions més, sembla que no es tornarà fer.
En canvi, Martorelles dins del mercat setmanal del dissabte que es dur a terme a l'esplanada de Carrancà, a encetat aquest dissabte la Fira Temàtica, una activitat comercial annexa al mercat que pretén oferir parades d'artesans i productes locals el 3er dissabte de mes. Aquesta vegada es venien plantes, flors i melmelades. S'ha instal·lat al cap de vall del mercat al costat de la carretera. Potser no era el lloc més idoni, segurament caldrà re-ubicar-la  dins de la nova ampliació del setmanal que el Consistori té previst fer.
El 10 de juny (diumenge) a Sant Fost s'organitza la 1ª Fira Popular amb activitats i parades d'artesania, que durarà tot el dia. Estarà ubicada al polígon can Baliarda, davant de la Derbi i el Lidl. Organitzada per una empresa de fires amb la participació de l'Ajuntament.
A part d'aquestes, a cada poble -Sant Fost, Martorelles i Sta mª Martorelles -, es dur a terme la Fira de Nadal per aquestes dates, amb productes d'artesania, alimentació i ornaments nadalencs. També a Sant Fost el Grup de Dones Hedera, organitza a la plaça de l'ajuntament la tradicional Fira d'Artesans.
Totes aquestes propostes no fan més que, potenciar el consum de qualitat i proximitat, a través de gent que es dedica a produir i vendre articles fets de forma artesana, lluny de productes industrialitzats moltes vegades fabricats i produïts a centenars o milers de quilòmetres, i en condicions denigrants.

2 comentaris:

  1. La veritat es que es una pena que no es faci la fira medieval a santa maria de martorelles, ja que durant els 3 anys que s'ha fet va tenir èxit i a mes a mes es un poblet que si es fa be, crida a fer aquest tipus de fira.

    ResponElimina
  2. Solo se han celebrado dos Firas Medievales.
    Este año se tendría que celebrar la tercera edición de la Fira Medieval,que tanto éxito tuvo en sus anteriores ediciones.
    Unas firas realizadas con el esfuerzo de muchos participantes,tanto de nuestro pueblo como de comerciantes y voluntarios venidos de otros lugares,donde todos juntos nos aventurabamos a impulsar una manera de dar a conocer nuestro municipio.
    Todo un montaje donde se fomentaba la buena convivencia y por unos momentos transportaba a los visitantes y habitantes a la época medieval,aprovechando el entorno idílico de nuestras tres principales plazas.
    Se cuestiona "el coste" para seguir realizando más ediciones.Es el mismo que el de las Firas de Nadal :mínimo.
    Es más " costoso y valioso" el entusiasmo, el esfuerzo y la implicación de todos.
    Desconozco la razón del porque han desaparecido de la pág web del Ayuntamiento fotos que recogian tan entrañables momentos......
    Saludos.

    ResponElimina