diumenge, de febrer 17

L'ARBRE DE LA MIMOSA


La MIMOSA és un dels arbres que floreix primer a començament d'any. La seva espectacular floració groga dóna l'avís de l'entrada de la primavera on tot esclatarà de flors.
Aquest petit arbre perennifoli no és autòcton, però s'ha adaptat molt bé al clima suau mediterrani, de fet creix espontàniament en condicions de clima mediterrani australià. Resisteix bé la sequera estiuenca del nostre clima, no així el fred intens de l'interior (mínim -7º). Arbre de creixement ràpid pot assolir els 15 m. d'alt. La capçada és de forma arrodonida i proporciona ombra una relativa a l'estiu.
Els sòls sorrencs i àcids de sauló de la zona martorellenca li van molt bé pel creixement, prova d'això la trobem en molts jardins de cases i parcs públics de la serralada, així com també el nom de l'escola pública de Sta. Mª de Martorelles, el "CEIP Les Mimoses", on se n'han plantat de nou un bon nombre d'exemplars.
El seu nom científic és Acacia dealbata, originari d'Austràlia a l'hemisferi sud, de la família de les lleguminoses -com les mongetes-, té les fulles compostes amb petits folíols de color verd-gris clar, sempreverdes (perennifolies). Les flors agrupades amb raïms globosos de color groc brillant floreixen entre de gener a març, són intensament aromàtiques i s'utilitzen en perfumeria. Després produeix uns petits llegums cap a l'estiu que cauen sols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada