Des del meu blog veig que hi ha altres persones -com jo -, que ens dediquem a buscar elements de la presència humana a l'entorn natural dels nostres municipis. Per exemple els buscadors de les fonts d'aigua i indrets on hi ha un bri de la nostra història. És una feina altruïsta, desinteressada, per curiositat, o tan sols per enriquiment cultural.
Crec que és una llàstima que tot aquest treball de recerca personal, no estigui recollit en algun document o arxiu. Seria bo que el patrimoni arqueològic de les Valls de Galzeran, quedés plasmat d'alguna manera en algun suport, i més endevant poder-ho publicar.
Animo des d'aquí a més gent que camina i coneix les valls martorellenques i santfostenques, a col·laborar en la recerca d'elements que constutueixen l'aprofitament del bosc através de la nostra història:
ermites, castells i torres, poblats ibers i dolmens, masies, cabanes, fonts, antigues feixes, carboneres, i molts més elements fets per l'home al bosc.
Hi ha alguns estudis fets, sobretot d'edificis i ruïnes, per part d'entitats i institucions, però queda molt per identificar i classificar convenientment.
Cal posar-se en contacte amb les institucions convenients perquè donin el suport necessari per dur endevant aquesta empresa i la publicació d'aquest inventari:
Mancomunitat de Galzeran, Consorci Parcs Naturals, Consell Comarcal, etc.
El mes de setembre tornaré a publicar aquesta proclama, per posar-nos a traballar, si som prou persones per dur-ho endevant.
Bona nit Adolf, jo segueixo amb les meves recerques. Quant a fonts de Martorelles i Santa María, nomès em manca parlar de la Bassasa, Can Camp i Can Puig, i crec que ho farè aquesta tardor.
ResponEliminaSi et puc ajudar amb alguna cosa, nomès cal que ho diguis. Farem el que podrem.
A reveure.
Toni Seuma