dissabte, de febrer 4

ARRIBA EL FRED VIU



Aquest dijous a arribat l'hivern de veritat a Santa Mª i Martorelles, amb una petita nevada que ha emblanquinat les nostres vinyes, el bosc i les cases, però que sortosament no ha afectat els carrers ni la mobilitat. I que ha deixat el paisatge martorellenc com un pessebre.
Després ens està venint una onada de fred sibrerià que ens durà segurament molts problemes si no prenem les precaucions degudes. El fred viu com el que estem tenint va molt bé per matar les plagues hivernants de molts insectes que afecten les plantes, però també afecta a algunes plantes del jardins i balcons. Cal tapar o posar a cobert geranis, cactus, llimoners, etc., no realitzar podes fins que no passi el fred fort.
A nivell domèstic cal protegir tuberies d'aigua, aixetes, dipòsits que es puguin trobar a l'exterior, amb draps o escuma o porexpan. Tancar les finestres quan cau la nit amb porticons o persianes, i deixar entrar-hi el sol de dia. Tirar sal a llocs on pugui acumular-se humitat per evitar caigudes o derrapades de vehicles ( escales, rampes, ..).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada