dissabte, de gener 4

CAVALCADES DE REIS INDENTITÀRIES


La Cavalcada dels  Reis de l'Orient és una tradició molt nostrada que no es dona a la resta d'Europa, com el Dia de Reis que només sembla que és festiu a l'Estat espanyol.
Aquests dos aconteixements estan pensats sobretot de cara als infants però, també ho celebrem els adults entre nosaltres i amb els infants.
A tots els pobles i ciutats de Catalunya d'una manera o altra s'organitza la cavalcada cada any amb tota la il·lusió dels organitzadors entre els quals hi ha les entitats cíviques i molts voluntaris. Per tant es tracta d'una activitat festiva d'origen religiós amb la participació cívica de la societat local, i això és important ressaltar-ho.
A Martorelles i especialment a Santa Mª de Martorelles la Cavalcada tenen la seva pròpia manera original de celebra-la on els infants senten molt  a prop la presència reial .
A Santa Mª de Martorelles la Cavalcada sortirà de la pedrera on esperan l'arribada dels Reis Mags de l'Orient provinents del bosc muntats a cavall, amb el seu seguici de patges. A continuació baixaran pels carrers escortats per entorxats que els obriran el camí i els guiaran fins a la Plaça (Joan Matons), on una munió de nens i nenes els esperen amb fanalets. Allà es ferà la recepció oficial i el seguici anirà a peu pel carrer fins a la Plaça de l'Església o els infants seran atesos personalment i podran entregar la carta als Reis que estaran instal·lats en una haima oriental.
A Martorelles també la Cavalcada tindrà la seva originalitat. Partirà de la Plaça de l'Ajuntament on seran rebuts pel sr. Alcalde i on es ferà la recepció oficial. El seguici reial seguirà la Cavalcada cal avall seguint la carretera fins a l'Av Piera, acompanyats per la Colla Gegantera, Llamps i Trons i la Banda de Cornetes i Tambors amb música. A l'Av. Piera els Reis de l'Orient rebran els infants en un escenari i podran entregar-lis la carta. A continuació la Cavalcada ferà un recorregut per la part baixa del Barri de Can Sunyer i el Barri de Carrancà per acabar al Pati de Carrancà on els estaran esperan un grup d'Animació Infantil i on hi haurà Xocolatada per tothom.
FELIÇ CAVALCADA I FELIÇ DIADA DE REIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada