diumenge, de març 9

RECUPEREN EL POBLAT IBERIC DE CASTELLRUF


foto Roger Candela

Aquest dissabte passat s'ha iniciat una campanya de neteja i recuperació del poblat ibèric de CATELLRUF, situat al terme de Santa Mª de Martorelles.
Aquest poblat que es troba al cim del turo de Castellruf, va ser excavat el 1984 per part de la Dº Gral d'Arquitectura de la Generalitat. Després, practicament no s'hi han tornat a fer tasques de manteniment i neteja arbustiva. Des de fa anys el seu estat de vegetació densament arbustiva no permetia visitar-lo i gairebé era impossible veure'n les restes arqueològiques.
El poblat de Castellruf, nom medieval d'un suposat castell en el mateix indret ja que es desconeix el nom que rebia en temps ibers, va estar habitat entre el segles V i II aC., té forma ovalada amb restes de muralla i estances. És un dels diversos testimonis arqueològics del municipi, juntament amb el menhir del mateix nom i els dólmens.Els habitants ibers d'aquesta zona pertanyien a tribu dels laietans, que habitaben per tota la serralada.
A través de l'Ajuntament de Sta. Mª de Martorelles i del Parc Serralada Litoral, s'han fet els tràmits necessaris perquè Arquitectura de la Generalitat de Catalunya -que és qui en té les competències-, autoritzés l'acondicionament d'aquest poblat i els treballs per permetre'n les visites, coordinats per l'empresa Àtics, dedicada a la recuperació de jaciments arqueològics.. Un grapat de voluntaris vinguts de tot l'Estat van posar-se mans a l'obra per netejar de vegetació la zona, amb la col·laboració de l'ADF La Conreria. No es va poder acabar l'acció aquest dissabte.
Esperem que els treballs segueixen en una altra data fins a finalitzar la neteja total.
Al blog http://luxindep.blogspot.com.es/2014/03/recuperem-castellruf.html, trobareu la notícia també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada