dilluns, de març 2

...i de la Mancomunitat, què hi ha?











El 9 de novembre de l’any passat, rebíem l’agradable notícia del projecte de creació d’una Mancomunitat formada pels municipis de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Els tres alcaldes o alcaldesses, en feien la presentació en un acte públic i tot seguit la notícia apareixia a la premsa.
Els ciutadans d’aquests municipis hem mostrat des del primer moment, la formació d’aquesta entitat, com un dels millors esdeveniments polítics dels darrers temps en els nostres pobles.
La Mancomunitat de Galzeran (?) - nom del turó homònim que presideix la cota més alta d’aquests municipis -, pot esdevenir un instrument de cohesió social, col·laboració de serveis i planificació de l’entorn natural, que bona falta ens fa.
Des de l’aparició en l’acte públic per part de les autoritats en la presentació de la futura entitat, els respectius Plens Municipals han anat aprovant l’adhesió del respectiu Ajuntament a la Mancomunitat. Ara cal que es formi una Comissió que redacti els estatuts i acordi els serveis que compartiran, i el seu funcionament. Després caldrà que el Ple de Mancomunitat, formada pels regidors electes dels set partits polítics representats, n’aprovi la constitució i funcionament.
Ara per ara el que sabem, és que encara no s’ha constituït la comissió redactora. Per tan, la qüestió va per bon camí però lenta. Tenim molts partits per posar-se d’acord en tota una sèrie de temes, i potser caldrà una negociació complicada. Esperem que no sigui així.
Reclamem sobretot transparència en la informació dels acords sobre els temes que es vagin negociant. La ciutadania tenim plena il·lusió i esperances en la futura Entitat Mancomunada, i volem tenir coneixement del que s’acorda.
Pot ser caldria consultar-ne a la ciutadania, l’aprovació final ?.

2 comentaris:

  1. Adolf, consultar a la ciutadania es, cada vegada més, una utopia.
    A veure si els tres Ajuntaments s'animen i monten una festa a l'aire lliure amb la participació dels tres pobles.
    Proposo que Santa Maria aporti el vi Marquès d'Alella i cava Parxet.
    Martorelles podria posar unes botifarres de Can Tomeu i Cal Gali i Sant Fost unes bones mongetes.
    Podriem celebrar la "Botifarrada Galzeran".
    Antonio

    ResponElimina
  2. Si, la cosa va per aquí.
    Però cal que es posin a treballar els polítics, i ens tinguin informats fil per randa, del que van decidin.

    ResponElimina